array(0) { }
Beurzen
Vacatures

+31(0)183 650028

  • Nederlands

+31(0)183 65 00 00ADS van STIGT levert voor vijf Fluvia schepen

Gorinchem, 24 juni 2020 – Gedurende de afgelopen anderhalf jaar heeft ADS van STIGT keerkoppelingen en besturingssystemen voor 5 nieuwbouwschepen van de Fluvia vloot mogen leveren. Fluvia is gespecialiseerd in het veilig en betrouwbaar vervoeren van vloeibare bulk over de noordwest Europese binnenwateren.

“Onze producten zijn geplaatst in de nieuwe schepen Piz La Margna, Piz Linard, Piz Turba, Piz Ventoux en Piz Dolf. Pon Power heeft de aanvraag in 2018 bij ons neergelegd. Zij leverden de motoren, type CAT 3512”, vertelt Fred Duel, Sales Engineer bij ADS van STIGT. “De Masson MM W7200 keerkoppeling past uitstekend achter deze motor. De fundatietekeningen van het schip zijn hier ook op gebaseerd en prijstechnisch is dit een aantrekkelijke keerkoppeling. Dit alles is geleverd met een Bureau Veritas type approval”.

De totale levering omvat een Masson MM W7200 keerkoppeling, inclusief doorstroomkoeler, een Centa elastische koppeling, CAT adapties voor druk en temperatuursensor, live PTO voor stuurwerk hydrauliekpomp, elektrische bediening, manometer – thermometer en schakelstandindictie.

“Naast de keerkoppeling hebben we ook het bedieningssysteem geleverd. Daarbij is gekozen voor het type CruiseCommand van ZF, met bedieningshendel op een brugpaneel en voorzien van ons noodbedieningssysteem, die onafhankelijk werkt van het hoofdsysteem. De CruiseCommand is speciaal ontworpen voor elektronisch aangestuurde motoren in combinatie met elektrisch geschakelde transmissies”, zegt Rob van der Linde, account manager Parts & Controls.

Het bedieningssysteem is standaard uitgerust met functies als een opwarmmodus, station-overdracht bij meerdere stuurstanden, één hendel-bediening en motortoeren synchronisatie. “Door de modulaire opbouw kan een systeem volledig worden aangepast aan de toepassing, eventuele klasse-eisen en de specifieke wensen van de gebruiker. We adviseren hier onze klanten graag over.”

Namens ADS van STIGT wensen wij Fluvia een behouden vaart.

Menu Title