array(0) { }
Beurzen
Vacatures

+31(0)183 650028

  • Nederlands

+31(0)183 65 00 00Drijvende bok snel weer klaar voor het werk

26 september 2019 – Voor het bedrijf Hebo Maritiemservice BV hebben wij twee Durst pompverdeelkasten mogen leveren voor de Hebo Lift 9. Deze drijvende bok wordt gebruikt om te hijsen op het water en heeft een totale hijscapaciteit van maar liefst 900 ton. Met een afmeting van 67 x 27 meter (LxB) is deze kraan indrukwekkend om te zien.

Deze pompverdeelkasten hebben een reductie van 1:1 en worden gebruikt om twee of meerdere pompen aan te drijven. Deze pompen leveren vervolgens de benodigde capaciteit voor het hydraulieksysteem van het kraanponton. De pompverdeelkast is gemonteerd aan de vliegwielzijde van de motor.

Stan Keulers, Project Engineer bij ADS van STIGT vertelt: “De capaciteit van deze twee pompverdeelkasten sloten het beste aan op de aanvraag van de klant. De keuze is gevallen op de Durst 2PD08 met een maximaal vermogen van 541 kW per stuk. Deze kasten hebben we in verschillende ratio’s en vermogen op voorraad. Een van de belangrijkste voordelen van het merk Durst is dat het systeem modulair is. Dat maakt het mogelijk om snel en eenvoudig verschillende pompaansluitingen te monteren en zorgt voor flexibiliteit in de levering naar onze klant. We konden dus ook in dit geval snel inspelen op de vraag van Hebo. Dit kan al binnen twee weken na opdracht geregeld worden.“

Naast de pompverdeelkasten hebben we ook twee flexibele koppelingen (CM-1800) van Centa geleverd. Deze bouwt de klant zelf in tussen de motor en de pompverdeelkast. Zowel het verbrandingsproces binnen de motor als de wisselkoppels van de hydrauliekpompen, veroorzaken onbalans in de aandrijflijn. De flexibele koppeling zorgt ervoor dat deze onbalans wordt gedempt. “Wij raden altijd aan om goed te kijken naar de keuze en selectie van de elastische koppeling.”, vertelt Stan. “Door het gebruik van een flexibele koppeling wordt de levensduur van de volledige installatie verlengd. Ik vind het daarom erg belangrijk om mee te nemen in het advies naar de klant. Na de vervanging van de bestaande pompverdeelkasten is de kraan meteen weer in gebruik genomen en hij functioneert naar volle tevredenheid!”.

Drijvende bok

Menu Title