array(0) { }
Beurzen
Vacatures

+31(0)183 650028

  • Nederlands
  • Engels

+31(0)183 65 00 00Een hybride tanker; een ideale combinatie!

Samen met Roald Verstraeten, mede-eigenaar van de mts Odyssee, hebben we gewerkt aan een passend concept, waardoor zijn tanker nu is uitgerust met een PTO/PTI aandrijving.

De mts Odyssee wordt ingezet voor de zogenaamde estuaire vaart, waarbij aangepaste binnenvaartschepen worden toegelaten op de Noordzee langs de kust van België, op de route tussen Belgische havens van Oostende en Zeebrugge en de monding van de Westerschelde.

De gekozen Masson W5200 keerkoppeling is voorzien van een secundaire PTO/PTI die door middel van een cardanas is verbonden met de elektromotor. Deze combinatie maakt het mogelijk om met enkel de conventionele diesel- of de elektromotor te varen, maar ook om het beschikbare vermogen te combineren.

Bij conventioneel varen kan de PTO gebruikt worden om de generator aan te drijven voor het boordnet. Wanneer meer vermogen nodig is, kan de elektromotor bijgeschakeld worden voor de boost modus. Hierdoor is het mogelijk om een kleinere conventionele motor te plaatsen.

Door middel van deze technieken hebben we een duurzame en toch zeer betrouwbare aandrijving kunnen neerzetten. Tevens zijn deze keerkoppeling geleverd onder volledig keur, voorzien van alle monitoring en afgenomen door Bureau Veritas.

mts Odyssee
Menu Title