array(0) { }
Beurzen
Vacatures

+31(0)183 650028

  • Nederlands
  • Engels

+31(0)183 65 00 00Grootste levering Katsa tandwielkasten ooit voor ADS van STIGT

Gorinchem, 25 maart 2020 – ADS van STIGT heeft van ZF Marine Krimpen de prachtige opdracht gekregen voor de levering van maar liefst 32 Katsa schakelbare tandwielkasten, voor plaatsing op veerponten in opdracht van een klant in Bangladesh.

De veerponten worden ingezet voor transport van mensen en vervoersmiddelen over de rivieren in Bangladesh. Dit roll-on-roll-offschip, of afgekort een RoRo-schip, is een scheepstype met een laadklep of ramp van achteren. Hierdoor wordt het mogelijk allerlei rollende lading aan boord te laten rijden zoals auto’s en busjes, vrachtwagens maar ook verschillende soorten projectlading.

Voor deze opdracht levert ADS van STIGT in samenwerking met ZF Marine Krimpen een op maat gemaakte Katsa tandwielkast met een schakelbare uitgaande as inclusief een PTO. Dit laatste was een vereiste van de klant. Een PTO, ofwel Power Take Off, is een aparte aansluiting op een tandwielkast voor bijvoorbeeld een hydraulische pomp. Hierdoor ontstaat een compacte oplossing om zowel de thruster als de hydraulische pomp tegelijkertijd aan te drijven. Tevens kun je, doordat er een schakelbare koppeling op de uitgaande as zit, de thruster uitschakelen terwijl de hydraulische pomp aangedreven blijft door de motor.

De tandwielkasten zijn zo gemaakt dat zij een versnelling hebben op de PTO en zijn daarmee specifiek op basis van de wensen van deze klant gemaakt. Door de versnelling kan er namelijk een kleinere pomp toegevoegd worden.

De ferry’s bevatten een ZF 3000 serie Deck Mounted Azimuth Thruster die aangedreven wordt door een MAN D2676 LE441 motor met een vermogen van 270 kW bij 1800 rpm.

“Per ferry worden twee tandwielkasten geleverd, waardoor er uiteindelijk 16 ferry’s in Bangladesh rondvaren met onze installatie. Iets waar we heel erg trots op zijn.”, aldus Stan Keulers, project engineer bij ADS van STIGT. “Wij zijn ZF Marine erg dankbaar voor het vertrouwen en dat zij ons deze prachtige opdracht hebben gegund.”

De levering heeft in 5 fases plaatsgevonden en afgelopen week is hiervan het laatste deel geleverd. ZF gaat de thrusters nu verder bouwen en leveren.

Menu Title