array(0) { }
Beurzen
Vacatures

+31(0)183 650028

  • Nederlands
  • Engels

+31(0)183 65 00 00Hybride patrouillevaartuigen voor Scheepswerf Kooiman

Scheepswerf Kooiman bouwt twee aluminium hybride patrouillevaartuigen. De schepen beschikken over een slimme Hull Vane rompvorm, wat zorgt voor minder golfslag. Tevens varen ze met een parallel-hybride aandrijving, waarbij het aansluiten van twee aandrijvingen op één schroefas mogelijk is. In dit geval zijn dat de elektromotor en een dieselmotor. Deze combinatie zorgt voor brandstofbesparing en verlaagt daardoor de CO2-uitstoot; een hele ‘groene’ toepassing.

ADS van STIGT mag bijdragen aan deze nieuwe generatie patrouillevaartuigen met de levering van de ultramoderne ZF 3000 V schakelbare tandwielkasten voorzien van een reductie, een opgebouwde PTO en stuwdruklager. Tevens wordt voorzien in de aansluiting op de verstelbare Helseth schroef.

Het gaat om een V-drive uitvoering waarbij de dieselmotor boven de schroefas staat en in dit geval zelfs boven de elektromotor. Dat maakt een compactere machinekamer mogelijk waardoor er meer ruimte beschikbaar is voor verblijven.

Gewicht en geluid spelen een belangrijke rol en om die reden is gekozen voor een Geislinger Gesilco carbon as in combinatie met een Geislinger Carbotorq elastische koppeling die door hun unieke ontwerp vele kilo’s besparen en daarmee ook zorgen voor een reductie in de CO2-uitstoot.

Wij danken Scheepswerf Kooiman voor deze mooie opdracht.

 

Menu Title