array(0) { }
Beurzen
Vacatures

+31(0)183 650028

  • Nederlands

+31(0)183 65 00 00Proefvaart Georgina of Ladram gestart

Deze week is het proefvaren begonnen met boomkorkotter Georgina of Ladram. Collega Cor Kardienaal vertelt: “In juli 2018 kregen wij de opdracht van Scheepswerf en Machinefabriek LUYT voor de levering van de keerkoppeling. Waterdance Ltd. gaf hen de opdracht voor de bouw van een gloednieuwe, ruim 35 meter lange boomkotter. Het schip wordt in de vaart genomen onder de Engelse vlag en gaat hoofdzakelijk vissen vanuit thuishaven Brixham. Met het schip wordt o.a. tong, schol en inktvis gevangen.”

“Voor de klant was dit de grootste nieuwbouworder ooit. Ons team heeft meegedacht om de best passende keerkoppeling te vinden, aansluitend op de gekozen ABC motor, met een vermogen van 736 kW @ 810 omw/min” zegt Cor. “Dat is een ZF W10230 marine keerkoppeling geworden. Het schip heeft een schroef van maar liefst 3,2 meter en dat vraagt om een zware keerkoppeling met grote reducties. Deze ZF van de Though Gear lijn heeft een reductie van 7.524:1 en hebben we geleverd met een ingebouwde schroefasrem en contraflens voor de schroefas.”

“Wij realiseren ons hoe belangrijk deze opdracht was voor Luyt. Dat maakt ons extra trots dat wij hieraan hebben mogen bijdragen.”

Menu Title