array(0) { }
Beurzen
Vacatures

+31(0)183 650028

  • Nederlands
  • Engels

+31(0)183 65 00 00ZF en ADS van STIGT breiden hun maritieme samenwerking uit

18 maart 2020, Gorinchem – Tijdens de maritieme vakbeurs Europort in november vorig jaar hebben ZF en ADS van STIGT hun jarenlange samenwerking opnieuw bevestigd én uitgebreid. ZF levert niet langer alleen transmissies aan de Nederlandse distributeur, maar ook roerpropellers, tunnelschroeven en stuursystemen worden nu toegevoegd aan het assortiment. Dit stelt scheepswerven en reders in staat om sneller en met meer flexibiliteit toegang te krijgen tot de maritieme technologie van ZF.

Met een bedrijfsgeschiedenis van een halve eeuw heeft ADS van STIGT naam gemaakt als betrouwbare verkoopagent, distributeur en dienstverlener voor maritieme en industriële klanten. ZF draagt bij aan deze reputatie door al meer dan veertig jaar scheepstransmissies te leveren aan de Nederlandse partner.

Beide bedrijven hebben hun samenwerking nu versterkt en uitgebreid. Zoals aangekondigd tijdens de maritieme vakbeurs Europort gaat ADS van STIGT het portfolio uitbreiden met roerpropellers, tunnelschroeven en stuursystemen van ZF. Dit stelt ADS van STIGT in staat om complete voortstuwingsoplossingen te leveren voor offshore-toepassingen, binnenvaart, werkboten, superjachten en visserij. Voor ZF betekent het een betere toegang tot belangrijke markten, vooral in de Benelux-landen.

Succesvolle uitbreiding van langdurige samenwerking
“De technologische expertise van ZF is een belofte die het bedrijf al meer dan veertig jaar waarmaakt, iedere dag opnieuw. Het is een groep waar we trots op zijn om mee samen te mogen werken”, zegt Dave Plug, directeur van ADS van STIGT.

“De samenwerking met ADS is voor ZF al meer dan veertig jaar gunstig. We zijn blij een nieuw hoofdstuk in onze gezamenlijke geschiedenis te openen met deze uitbreiding van ons portfolio”, aldus Andre Körner, directeur van de Commercial en Fast Craft Product Line bij ZF.

———————————–

ZF Friedrichshafen AG
ZF is een wereldwijd technologiebedrijf dat systemen levert voor personenauto’s, bedrijfswagens en industriële technologie, waardoor de volgende generatie mobiliteit mogelijk wordt. ZF biedt geïntegreerde oplossingen voor de gevestigde automobielindustrie, mobiliteitsleveranciers en opkomende bedrijven op het gebied van transport en mobiliteit, op basis van een uitgebreide portfolio. Digitale connectiviteit en automatisering zijn kernpunten in de ZF systeemontwikkeling. Met ZF kunnen voertuigen zien, denken en handelen

Het bedrijf heeft wereldwijd 149.000 werknemers in dienst op ongeveer 230 locaties in 40 landen. In 2018 behaalde ZF een omzet van €36,9 miljard. ZF investeert jaarlijks meer dan zes procent van de omzet in onderzoek en ontwikkeling.

Menu Title